Facebook beveiligde verbinding uitschakelen

Soms komt het voor dat je een applicatie of pagina op Facebook wil bekijken en je een scherm te zien krijgt wat de volgende melding geeft:
Facebook Beveiligde Verbinding Uitschakelen

Het uitschakelen van de beveiligde verbinding betekent dat je geen https:// verbinding meer hebt. Zo’n verbinding heb je ook als je online¬†bankiert. Dit betekent dat de data die je uitwisselt met de website via een veilige verbinding gaat. Anderen kunnen de data uitwisseling niet eenvoudig “afluisteren”.

Maar dit wil niet betekenen dat indien je wel een https:// en dus beveiligde verbinding hebt met social media zoals Facebook of Twitter je data niet uitgewisseld zou worden. Social media verdient geld met jouw data en verkoopt je persoonsgegevens en interesses aan adverteerders.

Dus het tijdelijk uitschakelen van de beveiligde verbinding is meestal wel veilig :).