Layar | mobile Augmented Reality browser

Layar is een mobiele browser waar GPS locatiepunten worden gekoppeld aanToegevoegde realiteit (wat Augmented reality betekent). In plaats van informatie af te beelden op klassieke en geïsoleerde beeldschermen, wordt de data geprojecteerd in het gezichtsveld van de gebruiker, meestal door middel van een head-mounted display of head-up display.

Het maakt het verschil tussen de reële wereld en de virtuele wereld steeds kleiner en zorgt tevens voor eenvoudigere en gebruikersvriendelijkere interfaces, ook voor complexere toepassingen.

Layar biedt deze mobiele browser op dit moment alleen voor zogenaamde Android toestellen waardoor het bereik van de browser erg klein is (momenteel 20.000 Android toestellen in NL). Wel zijn ze druk doende met de ontwikkeling van een variant voor de iPhone.

Meer info: www.layar.eu