14e Kippetje opent na 5 jaar haar deurtjes weer

Via de statistieken van mijn site zie ik dat er nog steeds vaak op het 14e kippetje wordt gezocht. In 2006 hebben Rob Bary en ik besloten om de deuren van één van de eerste Nederlandse community’s te sluiten. De community bestond toen ruim 8 jaar en vanwege verouderde techniek en te weinig tijd hebben we destijds besloten om de stekker eruit te trekken.

Lees het verhaal over het ontstaan en de ‘ondergang’ van 14e Kippetje hier.

Tegenwoordig zijn er tal van plekken waar je een community kunt opbouwen zonder zelf te moeten programmeren of modereren. Hyves, Facebook en Google+ bieden een plek waar je gratis met een groep mensen content kunt uitwisselen. Reden voor ons om 14e Kippetje weer leven in te blazen.

De domeinnaam 14ekippetje.nl werkt weer en is geredirect naar de Facebook pagina. Rob is zo lief geweest om beeldmateriaal van de kip op de pagina te plaatsen zodat het er meteen weer gezellig lijkt. Ik ben heel benieuwd of we de ‘oude’ kippen weer in een hok kunnen krijgen.