Een interactief e-book maken

Ben je opzoek naar een tool waarmee je interactieve e-books kunt maken? Kijk dan eens op deze site: http://bakerframework.com

Baker is een HTML5 e-book framewerk waarmee het mogelijk is om interactieve e-books of magazines te produceren en te publiceren op iPad en iPhone.

Er worden 3 gratis software pakketten beschikbaar gesteld waarmee het mogelijk is om het ontwerp te maken en video, audio en animaties toe te voegen. Het samenstellen van het e-book t.b.v. HPub formaat en ook het publiceren op de App Store maken het voor slimme gebruikers mogelijk om zelf e-books uit te geven.

Weer een bewijs dat de muziekwereld een voorbeeld is voor de “boekenwereld”. Apple maakt het voor auteurs mogelijk om (e-)boeken uit te geven zonder een (traditionele) uitgever die tot dusver voor de productie, distributie en marketing zorgde. Baker en de App Store vervangen de eerste twee rollen van de uitgever – de productie en distributie – uit. De marketing rol komt bij de auteur te liggen en zoals we al op Twitter kunnen zien zijn auteurs zeer bedreven in het social media leven.