Social Media Spam

Uiteraard word ik met mijn WordPress site inmiddels ook plat gespamd omdat er veel WP-gebruikers zijn net zoals we momenteel gespamd worden op Twitter, Facebook en Linked-In. Erg frustrerend om te zien dat zodra een medium aanslaat de spammers massaal toetreden om datgene wat we leuk vinden minder leuk te maken.

Helaas heb ik een WP template gekozen waarbij het uitschakelen van comments/reacties niet eenvoudig is. Het lijkt erop dat ik de site-code moet bewerken en het is mij nog niet duidelijk hoe ik de comment functionaliteit kan uitschakelen.

Op Twitter doe ik mijn best om spammers die me gaan volgen meteen te blokken in de hoop dat Twitter deze foute gasten meteen verwijderen. Op Facebook negeer ik alle commercie die er zichtbaar is en houd ik mijn privacy settings in de gaten om na te gaan of Facebook mijn  gegevens niet misbruikt. Tegenwoordig moet ik ook LinkedIn in de gaten houden omdat ook zij ongevraagd een service aan adverteerders bieden waarmee men fotomateriaal van mij mag gebruiken tenzij ik dit heb uitgeschakeld op LinkedIn.