YouTube in de klas

Door mijn werkzaamheden bij Van Dijk Educatie en ervaring met Social Media volg ik al enige tijd de ontwikkeling op het gebied van “Social Learning” of zoals ik het ook wel eens noem “Het Nieuwe Leren”.

In Amerika zijn er al tal van initiatieven waarbij Social Media zoals YouTube, Facebook en Twitter educatief wordt ingezet. Zo zijn er tools die het mogelijk maken om samen een boek te lezen. Leraren gebruiken Twitter om met hun leerlingen/studenten te communiceren en ook op Facebook zijn er tal van Social Learning initiatieven.

In Nederland zijn er (te) veel scholen die onbekend zijn met de mogelijkheden van Social Media. Een eerste stap die deze scholen zouden kunnen nemen is de inzet van YouTube in de klas. Gelukkig zien we steeds meer digitale klassen waardoor het voor leraren relatief eenvoudig is YouTube in te zetten in de klas. Zie hier een praktische inspiratiebron: http://edudemic.com/2011/09/youtube-in-classroom/

Meer lezen over Social Learning? Zie deze slideshare: