Wanneer helpt Funda ons de woningmarkt open te breken?

Al eerder schreef ik over een matching idee waarmee Funda de woningmarkt zou kunnen openbreken. Funda biedt tot dusver alleen het aanbod van o.a. koopwoningen. In tegenstelling tot een echte marktplaats biedt Funda alleen een ingang om je woning te verkopen (aanbod) en geen optie om aan te geven wat je zoekt (vraag).

Ik ben niet de enige die met dit idee speelt want op Twitter spammen @TNMF en @IedereenNL al een tijdje over dit initiatief:

Helaas is iedereen.nl nog steeds aan het bouwen en is de site cq dienst nog niet gelanceerd. Het idee is goed, maar ik vraag me af hoe succesvol dit zal zijn. Er moet ten slotte een nieuw merk/dienst in de markt gezet worden en er is geen aanbod. Terwijl Funda meer dan 250.000 verkopers in haar bestand heeft en het volgens mij niet heel complex hoeft te zijn om die verkopers te vragen naar welk soort woning in welke regio men opzoek is.

Ik heb een login op Funda om de statistieken van mijn appartement dat te koop staat te kunnen bekijken. Geef mij de mogelijkheid om aan te teven naar welke koop woning ik opzoek ben en match!

@Funda: pak deze kans en laat zien dat je de markt kunt openbreken. We kiezen ten slotte niet voor niets voor een NVM makelaar!

Update 27/10: lanceerdatum is naar verwachting 7 November