Beveiligingscode invoeren bij delen link Facebook

Het lijkt erop dat Facebook daadwerkelijk werkt aan het beveiligen van haar social netwerk als het gaat om het verspreiden van foute links / apps.

Als ik een foto wil delen moet ik nu een beveiligingscode invoeren:

Invoeren code bij delen op facebook

Deze maatregel werpt wel een enorme drempel op als het gaat om delen van content. Een essentieel onderdeel van social media / communities is het eenvoudig kunnen delen van informatie. Als tweeps op twitter elke keer gevraagd worden om een code in te voeren – die vaak slecht leesbaar is – om een retweet te plaatsen dan is het snel afgelopen met deze zeer interactieve social media site.

Het is me nog onduidelijk wanneer deze beveiligingscode wel/niet wordt gevraagd om content te delen. Zodra ik erachter ben waarom de invoer van de code gewenst is zal ik dit delen op mijn blog.

Update 3 augustus: ik heb dit scherm tot dusver niet meer gezien op Facebook. Dus vast een incident/uitzondering.