Commerciële tweets in tijdlijn

Sinds het bestaan en succes van Twitter vraag ik me af wat hun business model is. Twitter heeft gekozen voor een strategie waar de kosten voor de baten uitgaan. Eerst traffic en het scoren van veel gebruikers, daarna zien we wel waar we omzet mee gaan genereren.

Men verdient volgens mij aan het verifiëren van een account (via een symbool aantonen dat dit het juiste account van een bekende persoon of merk is)

Daarnaast springt Twitter in op trending topics en commerciële tweeps die (betaald) advertenties inkopen op trending topics. Kan op dit moment helaas geen voorbeeld vinden wat eigenlijk vreemd is nu de Olympische Spelen gaan zijn en hashtag #os12 veel gebruikt wordt.

Vandaag zie ik voor het eerst een commerciële tweet in mijn tijdlijn van een tweep die ik niet volg. Dus dit (betaalde) bericht komt op mijn tijdlijn binnen omdat Twitter mij verkocht heeft aan een adverteerder (@newrelic) die blijkbaar geld over heeft om een commerciële tweet op mijn tijdlijn te plaatsen. Zonde van het geld…ik ben geen PHP programmeur.