Creëer resell mogelijkheden bij retouren

Volgens Emerce wordt 50% van de bestellingen geretourneerd bij Zalando waarbij het retourneren gratis. Dit lijkt me geen gezonde situatie (de helft van de bestellingen kost dus geld). Zelf heb ik ook schoenen gekocht die niet bleken te passen terwijl in de offline wereld maatje 39 vrijwel altijd past. De schoenen die ik via Zalando kocht waren een maat te klein. Als je ze retour stuurt kun je aangeven waarom je retourneert dus ik heb netjes aangegeven dat de maat te klein bleek. Ik neem aan dat Zalando iets met deze feedback doet en via de artikelpagina aangeeft dat de maat kleiner uitvalt dan normaal gesproken.

Door mijn bestelling bij Zalando had ik ook een “vette business driver” bedacht en dit geuit via Twitter https://twitter.com/J_OE_nl/status/267380169000484864 maar helaas geen reactie mogen ontvangen van de (online) marketeers van Zalando.

Dus bij deze alsnog de – mijns inzien interessante – business driver als het gaat om retouren Zalando (en andere webwinkels): de schoenen die ik had besteld waren een maat te klein. Ik retourneer maar wilde de schoenen wel in een grotere maat bestellen. In plaats van een tegoed bieden storneert Zalando het geld op mijn rekening. KANS: zet het geld om in een web tegoed dat ik opnieuw kan uitgeven op de site en biedt me de mogelijkheid via de MIJN omgeving om het geld terug te boeken op mijn bankrekening.

Kortom: creëer resell mogelijkheden bij retouren