En ineens leeft je vader weer op Internet

Mijn vader is op 31 aug 2016 overleden, helaas veel te vroeg en hij wordt nog steeds enorm gemist. Ik weet niet precies op welke datum het me gelukt is om zijn geschiedenis op internet gewist te verkrijgen. Dit was een wens van ons en ik had het wat dat betreft behoorlijk eenvoudig omdat ik over zijn wachtwoorden beschikte. Al met al heeft het me zeker een jaar gekost om ervoor te zorgen dat mijn moeder geen e-mails meer kreeg gericht aan mijn vader, want ze hadden 1 gemeenschappelijk e-mail adres. Ik verwacht dat dit mazzeltje 2 is, want het is een e-mail adres op mijn eigen domein wat ik zelf kan beheren. Gelukkig geen @gmail.com of ander gratis mail programma want dan had deze “wis actie” waarschijnlijk wat langer geduurd.

Mijn moeder vond en vind het nog steeds moeilijk als ze e-mails ontvangt gericht aan Ferdie Oude Elferink dus ik was blij toen dit was opgehouden.

Maar helaas, hij leeft sinds enkele maanden weer op internet want we krijgen weer mails gericht aan hem van zeer foute afzenders. Gelukkig heb ik mijn moeder getraind om niet zomaar overal op te gaan klikken en weet ze dat ze dit soort mails direct weg moet gooien. Ik weet welke instanties ik heb moeten stalken om mijn vader uit hun bestand te krijgen, dit waren er gelukkig niet heel erg veel, maar wel bekende, grote aanbieders op het web. Denk aan telecomproviders, verzekeraars, banken etc. en natuurlijk ook Google/Facebook. Duidelijk is dat het e-mail adres door een van deze partijen niet is verwijderd (zelfs niet corrupt gemaakt). Een van de databases waar mijn vader in bekend stond is gehackt en nu ben ik bang dat hij voor eeuwig zal blijven leven op het internet (zolang we dit e-mail adres laten bestaan).

Ik geloof dat ik alvast een nieuw e-mail adres voor mijn moeder ga aanmaken en een migratieplan ga uitwerken.